TÜKSİAD Moskova İş Gezisi

Derneğimiz 14-18 Eylül 2014 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nun Moskova kentine yönelik olarak bir iş gezisi gerçekleştirdi. 

26 kişinin katılım sağladığı seyahatimiz kapsamında öncelikle World Food fuarlar zincirinin en büyük ve en fazla katılımcı ve ziyaretçi sayısına sahip halkası olan World Food Moscow fuarı ziyaret edildi. Katılımcılarımız fuarda gelecekte ticari ilişkilere dönüşebilecek görüşmeler gerçekleştirdiler. Ayrıca, sektörümüzle ilgili Dünya'daki ve Rusya Federasyonu bölgesindeki eğilimlerin, tüketim alışkanlıklarının neler olduğu konusunda fikir sahibi oldular. 

Fuar ziyaretinin ardından perakende sektörü yerinde gözlemlendi ve Rusya'daki kuruyemiş piyasasında en fazla tüketilen ürünlerin neler olduğu, sektör liderlerinin kimler olduğu, tüketim alışkanlıkları ve fiyatlar konusunda bilgi sahibi olundu. 

Moskova Ticaret Müşavirimiz Halit Oral AKBAY ile de bir görüşme gerçekleştirilerek Rusya'ya ihracat yapmak isteyen firmalarımızın dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi ve tavsiyeler alındı. 

Son olarak 17 Eylül Çarşamba günü Rus Türk İş Adamları Birliği (RTİB) ile bir görüşme gerçekleştirildi. RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Naki KARAASLAN, Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin YAVUZ ve RTİB üyelerinin katılım sağladığı toplantı kapsamında öncelikle katılımcılarımız fuar ziyareti ve perakende sektörü ile ilgili gözlemlerini ve değerlendirmelerini paylaştılar. Daha sonra RTİB yetkilileri hâlihazırda Rusya tarafından Avrupa Birliği ülkelerine uygulanan ambargonun Türk firmaları tarafından nasl değerlendirilebileceğine ilişkin ve Rusya pazarına giriş için en doğru stratejinin nasıl olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundular. 

Programımız kapsamında gerçekleştirilen Moskova Şehir Turu'nda Novodevichy Mezarlığı, Moskova Üniversitesi, Moskova metrosu ve Kızıl Meydan da ziyaret edilmiştir