Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantımız Gaziantep’te gerçekleştirildi

2013-2014 döneminde her ay farklı bir şehirde gerçekleştirilecek olan Yönetim Kurulu toplantılarımızın ilki 28-29 Haziran tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirildi.  Rutin bir Yönetim Kurulu toplantısından çok sektörde faaliyet gösteren bütün paydaşlarla bir araya gelinen, sektörün sorunlarını çözmeye yönelik projelerin geliştirildiği, tesis ziyaretlerinin yapıldığı ve Gaziantepli üyelerle bir toplantının gerçekleştirildiği ziyaret oldukça verimli geçti.

Gaziantep ziyaretinin ilk ayağı olarak, Gaziantep Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu üyelerimiz,  Gaziantep Ticaret Borsası, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Antep Fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden üst düzey temsilciler ile TÜBİTAK-MAM Gıda Enstitüsü Baş Uzman Araştırmacı Dr. Ferda SEYHAN ve TEMA Vakfı’nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yürüttüğü ‘Fıstığımız Bol Olsun’ Projesinin teknik danışmanı Metin ŞENOL’un katılımlarıyla ‘Antep Fıstığı Tedarik Zinciri Geliştirme Projesi’ toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantı sonucunda taraflar böyle bir projenin gerçekleştirilmesinden duyacakları memnuniyetleri belirtip projenin sonraki aşamaları için fikirlerini bildirdiler.

İlk günkü programın devamında Derneğimizin çabalarıyla 2010 yılında Gaziantep Üniversitesi kurulan ‘Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojileri’ Bölümü ziyaret edildi, akademisyenlerle görüşüldü ve uygulama atölyesi incelendi. 28 Haziran Cuma günü akşamında ise Gaziantep Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katılım sağlanıp, ‘Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojileri’ Bölümü mezunlarına diplomaları verildi.

28 Haziran Cuma günü son olarak üye firmamız Tiryaki Agro’nun Antep fıstığı işleme tesisi ziyaret edildi.
Gaziantep ziyaretimizin ikinci gününde ise Gaziantep Fıstıkçılar Sitesi’nin Toplantı Salonu’nda üyelerimizle bir araya gelindi, Derneğimizin faaliyetleri anlatıldı ve üyelerimizin hem Dernek faaliyetleri hem de sektörümüze ilişkin görüş ve önerileri alındı.

Programın son bölümünde ise Yönetim Kurulu toplantımız gerçekleştirildi ve Gaziantep ziyaretine ilişkin değerlendirmeler ile 2013-2014 döneminde gerçekleştirilmesi öngörülen faaliyetler görüşülüp karara bağlandı.