TÜKSİAD 19-21 Kasım tarihlerinde Tahran'a İş Seyahati Gerçekleştirdi

TÜKSİAD Yönetim Kurulu’nun Worldfood İstanbul Gıda Fuarı kapsamında İran Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle iki ülkenin kuruyemiş sektörleri ve gelecekte kurulabilecek işbirlikleri hakkında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İran Sanayi ve Ticaret Bakanlığı TÜKSİAD’a Tahran’a gerçekleştirilecek bir iş seyahati konusunda resmî bir davette bulunmuştur. 

Bu davet uyarınca TÜKSİAD Yönetim Kurulu, üyeleri ve teknik personelinden oluşan bir heyet 19-21 Kasım 2013 tarihlerinde Tahran’a bir iş seyahati gerçekleştirmiştir. 

Seyahat programı kapsamında bu sene Tahran’da ilk defa düzenlenen İran Nutex 1. Uluslararası Kuruyemiş, Kuru Meyve ve İlgili Sanayiler Fuarı ziyaret edilmiş, İran Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda İran Kuruyemiş Üreticileri Derneği, Hurma Üreticileri Birliği temsilcileri ve İranlı büyük kuruyemiş üreticisi firmalarla toplantılar gerçekleştirilmiş, inşasına yeni başlanan kuruyemiş sanayi sitesi inşaat alanı ziyaret edilmiş ve İran Ekonomik İlişkiler ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Yatırım Promosyon Birimi yetkilileri tarafından İran yatırım fırsatları ve yatırım teşvikleri konusunda bir bilgilendirme sunumu yapılmıştır. 

İranlı yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerin yanında Türkiye’nin Tahran Ticari Ataşesi Himmet GERİŞ de makamında ziyaret edilmiş ve iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konusunda bir görüşme gerçekleştirilmiştir. 

Çok faydalı geçen Tahran iş seyahati kapsamında öncelikle kurumsal düzeyde iyi ilişkiler kurulmuş, İran kuruyemiş sektörü hakkında bilgi sahibi olunmuş, ticaret imkânlarını tespit edilmiştir.