Çin İş Gezisi gerçekleştirildi

Derneğimiz 25 Kasım-1 Aralık 2014 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Pekin ve Şanghay şehirlerine yönelik olarak bir iş gezisi gerçekleştirdi. 

KOSGEB destekli seyahatimiz kapsamında ANUGA Gıda Fuarı'nın düzenleyicisi KoelnMesse tarafından Pekin'de bu sene ilk defa düzenlenen World of Food Beijing Fuarı ziyaret edildi, Çin'in yer fıstığı üretim merkezi olan Qingdao şehrinde yer alan Ruizong Gıda Fabrikası ile Şanghay yakınlarında yer alan Xinshi şehrinde yer alan ve paketli kuru meyve ve kuruyemiş ürünlerinde ihtisaslaşmış Moganshan Gıda Fabrikası ziyaret edildi. 

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nde bir toplantı gerçekleştirilerek Baş Ticaret Müşaviri M. Halil MADAZLI, Ticari Ataşe Serah KEKEÇ ve M. İlker Özdem'den sürekli olarak büyüyen ve tüketim alışkanlıkları değişen Çin pazarı, kuruyemiş sektörünün bu pazardaki durumu, bu pazara giriş yapmak isteyen Türk firmalarının dikkat etmeleri gerek hususlar gibi konularda bilgi alındı. 

Çin İş Gezisi kapsamında gerçekleştirilen fuar ve fabrika ziyaretleri ile iş görüşmelerinin yanı sıra Dünya'nın en büyük savunma duvarı olan Çin Seddi, Pekin'de Tiananmen Meydanı ve Yasak Şehir, Şanghay'da ise Bund (Rıhtım) Bölgesi, Yu Bahçeleri, Oriental Pearl Tower (İnci Kulesi) ve Jade Buddha (Yeşim Buddha) Tapınağı ziyaret edildi.