TÜKSİAD Yönetim Kurulu Ağustos 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı ve Karadeniz Ziyareti

TÜKSİAD Yönetim Kurulu 26-28 Ağustos 2016 tarihlerinde Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun'u kapsayan bir Karadeniz seyahati gerçekleştirdi.

Seyahatte üyelerimiz Demirciler Fındık Gıda, Ahmet Ak Gıda, Karadere Fındık, Uslu Fındık ve Dost Fındık firmaları ile geçmiş yıllarda Genel Kurullarımıza sponsor olmuş olan Trabzon Tarım ve Evrosan Makine firmaları ziyaret edildi.

Üye ve sponsorlarımızın yanı sıra Trabzon Ticaret Borsası ve fındık ve ceviz ezme ve yağı üreten DKC firması da ziyaret edildi.

Yapılan görüşmelerde en çok öne çıkan konu yüksek fındık fiyatları olurken, mevcut fiyatların gerçekçi fiyatlar olmadığı, fiyatların bu kadar yüksek olduğu senelerde fındık tüketiminin hem iç hem de dış pazarda düştüğü, tüketicinin badem ve Antep fıstığı gibi daha ucuz alternatif ürünlere yöneldiği, öte yandan yüksek fiyatların dünya lideri olduğumuz fındık üretiminde rakip ülkelerde yeni ve yoğun fındık yatırımları yapılmasına neden olduğu ve fiyat ve üretimde sürdürülebilirliği sağlayacak politikalar geliştirilmediği takdirde yakın gelecekte fındıkta rekabet avantajı ve liderliği kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğumuz konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.